Terapia zajęciowa to najlepsza forma zajęć dla seniorów, która jest bardzo szeroko stosowana w dziennym domu. Ostatnio, by urozmaicić podopiecznym formy zajęć, zorganizowano warsztaty kulinarne dla seniorów. Warsztaty odbyły się w „Dworku Magdalenka” w Biskupinie, a poprowadził je tamtejszy Szef kuchni, Pan Hubert Konczalski. Podczas warsztatów Seniorzy przygotowali wspólnie z kucharzem krem z dyni oraz filet z kurczaka sous vide serwowanym z kaszotto z boczniakiem mikołajkowym i białym winem oraz z sosem z grzybów leśnych.
Oczywiście po przygotowaniu przepysznych dań, nastąpiła degustacja. Seniorzy wspaniale radzili sobie w kuchni, słuchali wszelkich rad dotyczących gotowania i zadawali pytania odnośnie przygotowywania poszczególnych potraw.
Taka forma terapii zajęciowej bardzo przypadła do gustu podopiecznym dziennego domu i wyrazili chęci, by częściej uczestniczyć w tego typu warsztatach.