25 marca obchodzimy „Międzynarodowy Dzień Gofra”, dlatego z tej okazji pani Katarzyna Suchocka przygotowała – pyszne gofry. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się wielu ciekawostek na temat gofrów. Poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, utrwaliły przestrzeganie zasad higieny podczas posiłków oraz nawyków kulturalnego zachowania się przy stole. Przedszkolaki zapoznały się z urządzeniami elektrycznymi takimi jak: mikser kuchenny, gofrownica i z przepisem na pyszne gofry. Dzieliliśmy nazwy produktów spożywczych i przyborów kuchennych na sylaby, a kiedy gofry były już gotowe, każde dziecko mogło wykazać się swoją kreatywność i udekorować swojego gofra.
Tego dnia wszystkie dzieci zajadały się pysznymi goframi z bitą śmietaną, cukrem pudrem oraz owocami takimi jak: banany, borówka, kiwi i truskawka. Degustacja gofrów dostarczyła dzieciom ogromnej radości. Gofry smakowały znakomicie!
Serdeczne podziękowania dla panj Kasi za pomoc w przygotowaniu gofrów i poświęcony czas. Dziękujemy!